Техническият директор на Милан – Паоло Малдини, даде пространо интервю пред телевизионните камери след разгрома, който „росонерите“ отнесоха като гост на Лацио. „Дявола“ загуби с 0:4 визитата си на „Олимпико“, а легендарният бранител на клуба коментира лошата форма на шампиона на Италия, какво липсва на тима и бъдещето на Стефано Пиоли начело на гранда от Милано.

"През миналия сезон още след няколко двубоя знаехме, че ще се борим за Скудетото. Сега ситуацията е по-различна: отпаднахме за Купата на Италия, загубихме лошо финала за Суперкупата от Интер“.

„Никога не сме спирали да тренираме добре. Присъствам на всички тренировки и мога да го видя от първа ръка. Понякога се случват такива моменти - същото се е случвало и на моя Милан, да загуби сигурност и увереност... Може да се случи подобен период. Знаем как да се върнем на правилния път. Ако правим сравнения с миналото, ние не сме Милан от 90-те, който взема големите шампиони, които вече са завършени играчи, но имаме необходимост да следваме досегашната ни стратегия, за да оправим финансивия баланс на клуба. Със сигурност няма да се отклоним от това".

Gulliver/GettyImages
36 снимки

"Всеки ден разговаряме с Пиоли, преди и след тренировки. Разочаровани сме, отпаднахме в два от четири турнира, които можехме да спечелим. Наполи прави фантастичен шампионат, ако спечелят още 50 точки, няма кой да им отнеме Скудетото".

Журналистите попитаха Малдини и за бъдещето на Стефано Пиоли, на което Малдини отговори по следния начин: „Това е въпрос, който се надявах да не чуя. Трябва да отговоря положително, той остава на поста си, след това, което ви казах и беше направено дотук, задаването на този въпрос...безмислено е”.