Легендата на Милан и настоящ стратегически директор в клуба Паоло Малдини заяви, че неговото приятелство с наставника на отбора Дженаро Гатузо няма да окаже влияние на решението, което клубът ще вземе по отношение съдбата на специалиста.

Малдини и Гатузо бяха съотборници при „росонерите” в началото на новия век, като заедно спечелиха едно скудето и две отличия от Шампионската лига. Сега обаче някогашният защитник ще бъде сред хората, от които зависи бъдещето на Гатузо като наставник на отбора. „Имам своята работа и тя е да оценя представянето на Гатузо”, заяви Малдини.

„Трябва да уважаваш хората, с които работиш. И двамата сме тук, за да помогнем на работата в този клуб по най-добрия начин. Нашите виждания може и да са различни, но нашето приятелство ни помага да преодолеем различията.”

„Въпреки това ще трябва да оценя свършената от него работа по хладнокръвен и дистанциран начин. Изпълняваме различни роли в клуба, вече не сме съотборници. Директор по спортната стратегия и развитие в Милан е позиция, която покрива толкова много различни области. Леонардо пък изведе своята изпълнителна функция до ново равнище. Той е повече като спортен директор и ме помоли да му помагам в това приключение.”

„Определенията на нашите функции не са важни. Това, което е от значение, е да съблюдаваме спортния департамент да върши добра работа. За мен е красиво предизвикателство отново да бъда тук, изпълнен съм с емоции и велики спомени. Моят спортен живот винаги е бил свързан с този клуб, с този град, така че един вид извърших пълен кръг”, допълни Малдини.