Паоло Малдини настоя, че Милан не се чувства ощетен от кризата с болни от коронавирус, която удари тима преди дербито срещу Рома. Легендарният защитник не спести похвалите си и за бранителя на Лил Свен Ботман. „Росонерите“ влязоха в мача без петима играчи, които са дали положителна проба за COVID-19 - Фикайо Томори, Алесио Романьоли, Давиде Калабрия, Саму Кастийехо и Чиприан Татарушану.

„Мисля, че всички трябва да постигнем общо решение, за което всички са съгласни. Трябва да завършим сезона. Ние не се чувстваме жертви или ощетени“, каза директорът на Милан за DAZN.

29 снимки

„За съжаление, не можем да се сравним с Милан на Силвио Берлускони, който можеше да привлече най-добрите играчи в света. Този Милан трябва да бъде финансово устойчив, така че не очаквайте масови подписи“, заяви Малдини.

„Ботман е много добър играч, той обаче е собственост на Лил и има договор до 2024 г. Той не е единственият добър защитник там. Контузията на Симон Кяер означава, че фигурата, от която наистина се нуждаем, е бранител. Дали ще вземем защитник под наем за шест месеца или ще купим такъв за следващите няколко години е друг въпрос, трябва да преценим играча и неговата цена", завърши легендата на „росонерите“.