Техническият директор на Милан Паоло Малдини заяви, че португалецът Рафаел Леао иска да остане в клуба, но не е непродаваем. Договорът на футболиста изтича през юни 2024 година. Ръководството на "росонерите" контактува с агента на Леао - Жорже Мендеш за подновяване на договора му, но засега няма постигнато споразумение.

23-годишният португалски футболист дължи над 16 милиона евро на бившия си клуб Спортинг Лисабон за едностранното прекратяване на договора си през 2018-а. По това време той се присъедини към френския Лил, преди да бъде трансфериран в Милан година по-късно за 30 милиона евро.

"Леао е в по-различна ситуация заради трансфера му в Лил", каза Малдини пред италианския вестник „Gazzetta dello Sport“.

"Това оказва влияние, но той е наясно, че пътят му в следващите години е свързан с Милан. Преговаряме, а и знаем, че силните играчи струват скъпо", добави Паоло Малдини.

Според информациите, клубът е готов да предложи на Леао нов договор на стойност 6,5 милиона евро, но футболистът иска италианският гранд да заплати част от глобата, която дължи на Спортинг, което Милан засега не възнамерява да приеме.

Попитан дали е оптимист за постигане на споразумение с португалеца, Малдини отговори: "С него - да, но ние нямаме нищо общо със Спортинг".