Спортният директор на Милан Паоло Малдини призна, че привличането на Златан Ибрахимович би било мечта, но смята, че шведът се притеснява от съдбата да е резерва в големи части от сезона. 

Ибрахимович ще е свободен агент от декември нататък, тъй като договорът му с ЛА Галакси изтича тогава. Милан, от своя страна, се оглежда за подсилване на опциите си в нападение, където единствената реална опция на върха на атаката е полякът Кжищоф Пионтек.

Легендата на Милан Малдини сподели, че не е сигурен дали шведският таран ще е съгласен да получава спорадични изяви на терените в Италия. 

"Ибрахимович би бил мечта. Мисля обаче, че в главата му присъства притеснението, че няма да е доминантния Ибра от стартите дни в Италия", започна спортният директор. 

"Помня, когато Карло Анчелоти ме постави на скамейката за едно дерби и тогава осъзнах, че не мога да приема подобен сезон. Не знам дали и Златан може да го стори". 

"Пионтек е добър нападател. Той мисли повече за изявите на отбора като цяло, но специализацията му в крайна сметка е в отбелязването на голове", завърши италианецът.