Клубната легенда Паоло Малдини изглежда ще бъде единственият член от новото ръководството на Милан, който ще получи шанс да остане в структурата на управлението. Легендарният защитник, който към момента се води стратегически директор, е получил предложение за нова роля.

Дата 29 май се оказа значима за „росонерите”, които в разстояние на няколко часа обявиха разделите с наставника Дженаро Гатузо и спортния директор Леонардо. При така стеклите се обстоятелства всички очакваха Малдини – който дойде по покана именно на бразилеца – също да си замине, но случаят може да не се окаже такъв.

„Скай Италия” твърди, че изпълнителният директор Иван Газидис е предложил на италианеца нов пост с по-сериозна отговорност за бъдещето на клуба. Ако приеме, Малдини ще бъде натоварен с част от задачите, за които отговаряше Леонардо.

По същество позицията му се доближавала до представите за технически директор, който се фокусира по-силно върху футболната страна от битието на Милан, докато Газидис ще има водещата роля по отношение на финансовите преговори.

На Апенините вярват, че Малдини е поискал известно време за размисъл, но решението му може да стане ясно още утре. За мнозина днешните обявления от Милан са свидетелство за свиване на амбициите и преди всичко намаляване на разходите, за да бъдат покрити изискванията на Финансовия феърплей, наложен от УЕФА. Много е вероятно клубът да предприеме посока в търсене и налагане на млади таланти, вместо да следва методиката на Леонардо, който винаги е предпочитал вече утвърдени играчи.

Ако Малдини приеме предложението да остане, то върху нещо ще легне доста сериозно част от отговорностите по намирането на нов треньор. Опциите пред „росонерите” в тази връзка започват притеснително да намаляват. Кандидати като Леонардо Жардим и Леонардо Семпличи изглежда ще останат в своите отбори – съответно Монако и СПАЛ. Намаленият бюджет пък означава невъзможност за договорка с фигури като Масимилиано Алегри или Симоне Индзаги.