Паоло Малдини разкри, че е приел да стане футболен ръководител единствено заради “росонерите”. Легендарният защитник разкри, че изобщо не е планирал такова нещо след футболната си кариера. Малдини направи признанието веднага след като Милан спечели 19-ото си Скудето при успеха над Сасуоло.

“Като играч влагаш цялата си енергия на терена. Като директор не можеш да го направиш и съпругата ти и децата ти трябва да се справят с твоите добри и лоши моменти вкъщи. Въпреки това двете неща имат едно общо качество – страстта към този спорт. Моята кариера като директор съществува заради страстта към Милан най-вече. Това не е нещо, което планирах след края на моята кариера. Беше ми нужно време, за да придобия знания. Изчаках подходящия момент и извадих късмет“, започна Малдини.

БГНЕС
11 снимки

„Млад отбор сме, с много играчи, които се нуждаят от доверие, а една от тайните за успеха ни през тези три години беше да спазваме нещата, които говорим на футболистите. Много неща се случиха, защото ние винаги сме имали концепция и истински идеи. Това трябва да правим като директори. Беше ни трудно, но винаги съм казвал, че това е уникален клуб. Имаме наше собствено ДНК, специални фенове и цял град, който ни дава тласък. Нашата култура ни кара да не се бавим в достигането на определено ниво”, коментира Малдини след триумфа с титлата.

Той също така се закани пред шоуто Che Tempo Fa, че “росонерите” ще получат втора звезда над емблемата си преди Интер, след като вчера те изравниха градския си съперник по титли на Италия. И двата милански гранда са печелили Скудетото по 19 пъти, а втората звезда се слага при 20.