Техническият директор на Милан Паоло Малдини заяви, че евентуалното преместване на клуба от 95-годишния стадион "Джузепе Меаца", известен и като "Сан Сиро", заедно с другия милански гранд Интер, е необходимо като гаранция за бъдещите успехи на двата отбора.Дизайнът на новия стадион е вдъхновен от катедралата в Милано, а финалните детайли трябва да бъдат уточнени до края на 2022-а.

"Ако говорим за спомени, кой би бил по-наранен от мен, от подобна промяна", заяви пред италианското списание Sette Малдини, който е рекордьор по мачове за Милан.

"Ако искаме Милан и Интер да се завърнат в елита на европейския футбол и да пишат нови красиви страници в историята като тези на "Сан Сиро", ни е необходим нов стадион. Няма алтернативи. Това не е мнение, а сигурен факт. Не искам да изтривам прекрасното минало. Просто обичам да гледам напред. По този начин живея живота си", коментира още легендарният защитник.

"Колкото до работата ми, аз или ще я върша с Милан, или няма да я върша. Може би в чужбина, но честно казано ще помисля за това. Щастлив съм, че имам тази възможност, защото ако не го бях направил, щях винаги да съжалявам, че не съм опитал. Не се страхувам от бъдещето", каза Малдини за позицията си в Милан.