Техническият директор на италианския Милан Паоло Малдини заяви, че винаги е вярвал в амбициите на клуба за шампионската титла. „Това би било невероятен резултат“, заяви Малдини след победата с 2:1 над Лацио в среща от 34-ия кръг на първенството.

Тимът на Милан е лидер във временното класиране в Серия А със 74 точки, на две пред втория Интер, който обаче е с мач по-малко.

„Много съм горд с отбора, треньорския щаб и всички останали. Тази истинска емоция е в основата на нашата работа. Прави ни щастливи и провокира подобни сензации“, коментира Паоло Малдини пред клубната телевизия на Милан.

„Целта ни е да се представяме добре възможно най-дълго. Наистина се целим високо. В началото на сезона никой не очакваше да стигнем толкова далеч, но трябва да го използваме като мотивация занапред“, каза още Малдини.

„Винаги сме вярвали, дори да не го обявявахме“, добави Малдини, чийто Милан вече си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон.

„Не трябва да се задоволяваме с това. В последните 20 години Милан спечели титлата в Серия А само два пъти, така че, ако успеем този сезон, това ще е невероятен резултат. Когато имаш подобна възможност, трябва да дадеш всичко от себе си. Ако не успеем, поне ще знаем, че сме положили максимални усилия“, добави Паоло Малдини.