Бившият защитник на италианския Милан Лука Антонини разказа за интереса история от времето, когато Дейвид Бекъм беше в отбора на „росонерите“ и по точно, когато англичанинът прекара тежката си контузия.

"Дали той е имал поведение на суперзвезда? Абсолютно не, даже напротив. Той имаше налудничава скромност, каквато не съм виждал дори и при някои играчи от Серия Ц (б.р. – третото ниво на футбола в Италия)“, започна Антонини пред „Tuttosport“.

„Беше голям професионалист. Първият, който идва, и последният, който си тръгва. Бекъм си беше такъв. Все още си представям как той нарани ахилесовото си сухожилие. Тогава бях контузен и видях всичко от трибуните. Веднага отидох в съблекалнята и помня психическата сила, с която Дейвид се справи със ситуацията. Той изпитваше невероятна болка, но каза на лекарите да разрежат чорапа и веднага да направят това, което трябваше, без да чакат. Като допълнение, той се възстанови напълно и продължи да блести в МЛС с Лос Анджелис Галакси, поставяйки първенството на световната футболна карта", сподели още Антонини".