От Милан излязоха с шокиращо изявление, в което се съобщава, че изпълнителният директор Иван Газидис е диагностициран с рак на гърлото. От клуба обаче изразяват увереност, че техният ръководител ще успее да оздравее напълно от коварната болест. 

“Милан информира своите фенове и заинтересовани страни, че нашият изпълнителен директор, Иван Газидис, беше диагностициран с рак на гърлото. На базата на обширна серия тестове и прегледи, докторите очакват, че той ще се възстанови напълно. Иван ще продължи да изпълнява своите функции по време на нужното лечение в специализирана клиника с пълната подкрепа на собствениците, президента Скарони и клубното ръководство. 

В обръщение до цялата общност на Милан, Иван заяви:

“Разбира се, никога моментът не е подходящ за диагноза на рак. Аз обаче имам форма на рак, която е много лечима, както и позитивна диагноза. Разполагам с медицинска експертиза от световна класа, както и с подкрепата на толкова много близки и на всички в клуба. На базата на всички съвети, аз съм убеден, че ракът ще бъде излекуван успешно с пълно възстановяване. Моята диагноза показва важността на редовните медицински прегледи, дори и да нямаш симптоми. Бих окуражил всички да приоритизират своето здраве и да се уверят, дори и при всекидневните задължения в живота и работата, че правят своите редовни медицински прегледи. Ние имаме силен отбор както на терена, така и извън него, и имам пълно доверие в тяхната способност да водят нашия клуб напред през следващите седмици. До скоро и винаги Форца Милан”.

Всички в клуба пожелават всичко най-добро за пълно и скорошно възстановяване на Иван. Всички ние сме с теб”, се казва в съобщението на клубния сайт.