Бившият халф на Милан Звонимир Бобан вярва, че „росонерите” са на почти една петилетка от това да се завърнат към величието в Европа.

След изминалото трансферно лято, по всичко личи, че Милан има стабилитет на терена, както и извън него, а Бобан се надява, че именно тази стабилност ще катализира процеса към завръщането при големите в Европа.

„Надявам се, че този нов старт, който смятам, че ще отнеме 3-4 години, ще ни прати там, където трябва. Има нужда от още много работа, но знам, че хората, които са в клуба знаят какво да правят”, сподели бившият хърватски халф пред италианските медии.

„Леонардо и Паоло Малдини работят наистина добре, а хубавото е, че всеки знае какво точно трябва да прави. Като прибавим и факта, че разбират от футбол, то добрите резултати ще дойдат скоро”, продължи Бобан.

Бившият национал на Хърватия е спечелил четири пъти Скудетото с Милан и веднъж Шампионска лига и бе попитан какво смята за новото начинание на бившия си шеф Силвио Берлускони. Експремиерът на Италия закупи съвсем наскоро третодивизионния тим на Монца, а също така бе и президент на Милан, когато Бобан играеше на „Сан Сиро”.

„Това е забавна и романтична сделка, сигурен бях, че не може да стои встрани от спорта”, довери Звонимир Бобан.

Още по темата:

Милан ще пробва Паредес през зимата

Игуаин: Вече се чувствам част от Милан

Рино: Милан никога не е бил в криза