Лацио се измъкна в последните акорди от мача с Милан, завършвайки наравно – 1:1, в среща от 13-ия кръг от Серия А между двата тима. Хиксът е най-малкото, което домакините от „Олимпико” заслужаваха, но може и да трябва да бъдат благодарни, след като губеха до 94-ата минута на срещата. Франк Кесие даде аванс на „росонерите” в 78-ата минута, но в четвъртата минута на даденото от съдията Лука Банти продължение резервата Хоакин Корея изравни резултата. По този начин Милан не успя да запише втора суха мрежа като гост през сезона.

С този си хикс двата отбора запазиха позициите си преди срещата. Лацио е четвърти с 23 точки, докато Милан е пети с 22 пункта.

Треньорът на Лацио Симоне Индзаги разчете на 3-5-1-1 за старт на мача, като петимата в халфовата линия бяха Сенад Лулич, Сергей-Милинкович-Савич, Милан Бадел, Марко Пароло и Адам Марушич.

Наставникът на МиланДженаро Гатузо пък отправи посланието си към домакините с 3-4-2-1, като Донарума бе на вратата. Рино трябваше да прави много корекции в отбора си, след като страдаше от липса на много футболисти, както и наказани. Патрик Кутроне поведе атаката на Милан при липсата на Гонсало Игуаин, а зад него бяха Сусо и Хакан Чалханооглу.

Първият по-сериозен шанс дойде на сметката на „римските орли” в 10-ата минута. Луис Алберто прехвърли чудесно защитата на Милан, намирайки откъсващия се Марко Пароло. Халфът на Лацио стреля от ждроп фронтално срещу Джиджи Донарума, ала ударът му прелетя над напречната греда.

В 14-ата минута Лацио получи ъглов удар, а Бакайоко изчисти към централната линия. Топката обаче бе посрещната от Милан Бадел, който отправи моментален изстрел към миланската врата, но топката премина край левия страничен стълб на гостите. Две по-късно дойде първият шанс за гостите, като Хакан Чаалханоглу стреля добре, ала топката се отклони в гредата зад Томас Стракоша.

Въпреки това Лацио продължи да е по-дейният отбор на „Олимпико”, създавайки проблеми във всички линии на „росонерите”. В 20-тата минута Чиро Имобиле бе видян отдясно. Нападателят пое топката и отправи изстрел, но топката бе блокирана от Кристиан Сапата и отлетя в ъглов удар.

30 снимки

До края на полувреме лациалите продължиха да са по-активният отбор, а Марко Пароло отправи много опасен изстрел в последната минута от първата част. Халфът елегантно отправи шут с левия крак, който премина плашещо близо край дясната странична греда на Донарума. Минута по-късно Сусо отправи огледален изстрел от другата страна, но той бе далеч от класата на този на Пароло.

Втората част започна, както свърши и първото полувреме, а в 48-ата минута Бакайоко задържа Марко Пароло. Въпреки това реферът Лука Банти не бе очарован от претенциите на халфа на „албичелесте” и остави играта да продължи. В 57-ата минута отново Пароло бе замесен в опасност за домакините, стреляйки със ножичен удар, който бе неточен.

Пет минутки по-късно Фабио Борини стреля от далечна дистанция, ала опитът му бе изчистен в ъглов удар от стража на домакините. При последвалия корнер Милан имаха претенции, че Сергей Милинкович-Савич е играл с ръка в наказателното поле, но Банти не отсъди дузпа за „росонерите”.  Именно това бе последното действие на СМС на „Олимпико”, след което бе заменен от Джуниор Лукаку.

В 71-ата минута пък Уолъс стреля с глава, но Донарума отрази опита му.

Милан създаде атака отляво в 78-ата минута, а топката бе пратена към Давиде Калабрия отдясно. Той бе в наказателното поле и върна към Франк Кесие. Халфът стреля силно, а топката се отби в тялото на Уолъс, за да влезе във вратата на домакините. При повторенията обаче се видя, че ако не бе намесата на Уолъс дос Сантос, топката може би нямаше да намери очертанията на вратата.

До края на мача Лацио започна да търси изравнителния гол, а той дойде в четвъртата минута на добавеното време от срещата. Топката бе изсипана в наказателното поле на домакините, а тя попадна някак в Хоакин Корея след слаба намеса на защитата на Милан. Футболистът на Лацио стреля от въздуха и с хубав удар прати в екстаз феновете на лациалите, за да донесе равенството на домакините.

В идния кръг Лацио гостува на Киево, докато Милан приема на „Сан Сиро” Парма.