Милан изпусна страхотна възможност да се утвърди в Топ 4 на класирането на Серия А. "Росонерите" докосваха успеха в тежкото гостуване на Парма, но в крайна сметка допуснаха късен изравнителен гол и трябваше да се примирят само с 1:1 на "Енио Тардини". 

Иначе Саму Кастийехо даде аванс за "червено-черните" малко преди настъпването на 70-та минута, а малко след това втори гол на тима беше отменен с ВАР заради засада. И в края дойде леденият душ от Бруно Алвеш, с което се възцари равенството като краен резултат.  

Мачът започна с натиск на домакините, които имаха своите ранни шансове да открият резултата. В 13-та минута Фабио Чераволо нахлу в наказателното поле на съперника и падна на земята, търсейки дузпа. Реферът обаче прецени, че такава няма. 

Само шест минути след това "дуковете" отново бяха близо до попадението, когато Антонио Барила стреля силно от границата на вратарското поле, но топката профуча до лявата греда и попадение пак не падна за радост на Милан. 

Първият шанс за "росонерите" дойде в 27-та минута, когато Фабио Борини се озова на стрелкова позиция пред вратарското поле, но ударът му с глава от тази изключително чиста позиция прелетя много високо над вратата и статуквото се запази. 

В края на полувремето Парма имаше страхотен шанс да поведе. В 39-та минута Фабио Чераволо на два пъти и Жервиньо при добавката след неговите удари не успяха да преодолеят вратаря на гостите и в крайна сметка Милан отърва кожата в тази ситуация. И почивката дойде при нулево равенство. 

След подновяването на играта битката беше равностойна и нямаше много ситуации пред двете врати. Алесио Романьоли и Патрик Кутроне изпуснаха редките шансове за "червено-черните", докато Жервиньо на три пъти пропиля шансовете за домакините. 

Така се стигна до 69-та минута, когато грандът от Милано най-накрая откри. Тогава Сусо проби по левия фланг и прати страхотно центриране пред вратарското поле, където Саму Кастийехо беше оставен непокрит и с глава препарира вратаря за 1:0. 

Малко повече от четвърт час преди всичко можеше да приключи, тъй като гостите стигнаха и до второ попадение, но то беше отменено заради засада. И това направи последните минути много напрегнати, защото Парма се втурна бясно напред. 

Първо Юрай Куцка беше близо до изравняването в 82-та минута, но ударът му с глава от изгодна позиция мина на сантиметри над гредата. Всичко за "росонерите" обаче приключи като надежда за победа в 87-та минута. 

Тогава ветеранът Бруно Алвеш изпълни великолепно пряк свободен удар и прати топката точно до лявата греда, правейки я абсолютно неспасяема за вратаря Джанлуиджи Донарума и така мачът приключи при равен резултат. 

След тази развръзка Милан остава на четвъртото място с 56 точки, но вече може да бъде изместен от там, ако Рома се справи в дербито с Интер. Парма е в долната половина на таблицата с 36 точки и на практика няма за какво да се бори, тъй като не се вижда как ще изпадне.