Бившият защитник на Милан Алесандро Костакурта подчерта, че Пауло Малдини може да помогне на клуба да тръгне по победния път. След уволнението на Звонимир Бобан се породиха спекулации, че постът технически директор в Миланело може да бъде освободен и от Малдини. Костакурта обаче сподели за Иван Газидис, че трябва да запази бившия ляв бранител в отбора.

„Трябва да бъдете сигурни, че Паоло, който наистина го е грижа за клуба, ще разгърне още повече качествата си. Директорският му опит е малък, но той показва, че става за тази работа. Той е точният човек и е компетентен. Може да стартираме оттук. Допреди няколко месеца в Милан треньорите си идваха и отиваха и много хора взимаха отношение. Говорим за Малдини – той е качествен служител, а Газидис не е глупав. Нека не забравяме какво е направил за Милан. С Милан до него, Газиси ще пожъне успехи”, каза Костакурта.

Милан загуби с 1:2 от Дженоа в последния мач преди Серия А да бъде прекратена. Тимът е на седмо място след 26 кръга, а Верона и Парма имат мач по-малко и могат да задминат „росонерите”, тъй като ги разделя една точка.