Отборът на Милан изпадна в дълбока криза по отношение на контузените играчи в редиците си. Снощното равенство 1:1 с Реал Бетис в Лига Европа тласна „росонерите” отвъд критичната точка, прибавяйки нови три жертви.

Мача така или иначе пропуснаха цели 5-има футболисти: Лукас Билия (който се оперира вчера и ще отсъства 4 месеца), Гонсало Игуаин, Матия Калдара, Джакомо Бонавентура и Давиде Калабрия.

На испанска земя централният бранител Матео Мусакио изпадна за кратко в безсъзнание, след като падна тежко на земята вследствие на въздушен сблъсък със съотборника си Франк Кесие. Аржентинецът трябваше да бъде принудително заменен, но по непотвърдени информации после е бил в състояние сам да извърви пътя до клубния бос. Така или иначе, 28-годишният играч трябва да премине подробни тестове, за да може клубът да е наясно Дженаро Гатузо дали може да го ползва за дербито срещу Ювентус през уикенда.

Другите тревоги касаят Хакан Чалханоглу и Патрик Кутроне. Турският национал не успя да довърши срещата, като пропусна заключителните минути заради удар в глезена. Колкото до Кутроне, той също бе забелязан да куца в микс зоната, като проблемът при него е в левия глезен. Тъкмо в тази област той беше наранен по време на една от паузите за националните отбори.