Старши треньорът на Интер Антонио Конте призова своите футболисти бързо да забравят дербито с Милан и да се концентрират върху утрешния сблъсък с Лацио. Двата тима ще се срещнат утре на „Джузепе Меаца" в среща от междинния пети кръг на италианската Серия А.

Интер е лидер в класирането с пълен актив от точки (12), но Конте призна, че Лацио е тежък съперник и двубоят ще бъде голям тест за неговият отбор. Наставникът похвали 22-годишният Николо Барела, който дойде от Каляри през лятото, осъществявайки мечтата си да играе за „нерадзурите".

„Трябва да се фокусираме и да се справим добре срещу Лацио. Ще бъде труден мач срещу силен съперник. Те имат ясно изразен стил на игра и спечелиха Купата на Италия през миналия сезон. Лацио се справят страхотно и това ще бъде голям тест за нас. Ако излезем с мисълта за спечеленото дерби, значи не сме научили нищо, относно това какво трябва да правим. Все още имаме дълъг път да изравним", коментира специалистът. „Николо има потенциал за развитие. Той има много енергия и трябва да я насочим в правилната за нас посока. Мечтата му беше да играе за Интер и всичко е на лице да играе тук 10 години", допълни Конте. /БГНЕС