Мениджърът на Интер, Антонио Конте, говори преди предстоящото дерби с Милан и заяви, че отборът му е фокусиран върху това да вземе максимума от двубоя. Двата италиански гранда се изправят един срещу друг в гвоздея на 23-тия кръг на Серия А. 

Интер спечели първия сблъсък между двата отбора през сезона, но сега "росонерите" се намират в доста по-добра форма. 

"Първата половина на сезона бе началото на самата надпревара и отборът не знаеше какво точно да очаква. Тогава те бяха с друг треньор, а и дербитата винаги имат добър заряд. Фокусирани сме върху това да си вземем точките", заяви Конте. 

"Навлязохме в една серия от важни мачове, които ще ни дадат представа кои сме и за какво се борим. Дербито привлича доста внимание, а ние изживяваме приключението си, опитваме се да ставаме все по-добри. Може ми след още няколко срещи ще имаме по-ясни идеи", призна специалистът. 

"Точките, които Милан има, не говорят достатъчно за играта им. Вече са по-опитни, Ибрахимович вдъхна доста сигурност на състава."

"Все пак няма значение дали е дерби, или обикновен мач. Ние искаме да играем добре и да спечелим трите точки, но знаем, че ще бъде по-трудно от обикновено, защото и двата отбора ще искат да победят. Така е в дербитата", заяви Конте.