Ювентус даде старт на 24-ия кръг в Серия А с успеха над Фрозиноне (3:0). Момчетата на Алегри се откъснаха на 14 точки пред втория Наполи, което е поредната голяма крачка за "бианконерите" по пътя към осмото "Скудето".

Наполи ще направи всичко възможно, за да догони съперника, но на този етап

От италианската лига най-голям интерес предизвиква името на бившия играч на ЦСКА - Кирил Десподов, който вече дебютира за Каляри - при загубата от Милан 0:3 преди седмица. При домакинството на Парма той чака нови свежи минути, в които да прояви потенциала си.

Ето какво ни предлагат най-любопитните мачове от 24-ия кръг на Серия А:

Каляри - Парма

Българинът Кирил Десподов дебютира за Каляри при загубата от Милан с 0:3 преди седмица. Той влезе като смяна през втората част, с което стартира италианското си приключение на митичния „Сан Сиро”.

Иначе неговият тим изпитва е записал три поредни поражения в последните си три двубоя, с което се доближи само на 3 точки над опасната зона. Това определено внесе напрежение в съблекалнята, както и върху треньора Роландо Маран.

Кирил Десподов

източник: Gulliver/GettyImages

Парма, от своя страна, изглежда като един от стабилните тимове в шампионата, въпреки колебливите резултати.

За Каляри аут са няколко играчи – Лукас Кастро, Рагнар Клаван, Валтер Бирса, Паоло Фараго, Сирил Теру и Фажрицио Качаторе. Големият брой отсъстващи може да е шанс за Десподов да намери по-регулярно място в 11-те на Маран.

Жоао Педро и Леонардо Паволети трябва да водят атаката на тима, като зад тях ще действа Артур Йоница.

Милан - Каляри

източник: Gulliver/GettyImages

„Пармалатите” са без контузените Алберто Граси и Федерико Димарко, както и без наказания Рикардо Галиолио. Масимо Гоби трябва да застане отляво на защитата. В центъра ще действат Барила, Скоцарела и Куцка, а напред – Жервиньо, Инглезе и Биабиани.

Срещата между Каляри и Парма е в събота, 16 февруари, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Аталанта - Милан

Битката за Шампионската лига продължава да бъде свирепа. Млан вече е 4-ти, но Рома, Лацио и предстоящият съперник Атланта.

Аталанта Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Момчетата на Гатузо са в добра момента форма – 3 победи в последните си 5 двубоя, като не са губили в лигата през 2019-а.

Атланта е считан за отбора в най-добро моментно състояние. 5 успеха в последните 6 мача във всички турнири за играчите на Джан Пиеро Гасперини. В този период бяха вкарани общо 16 гола, като бе отстранен и шампионът Ювентус в турнира за Купата на Италия.

Милан - Каляри

източник: Gulliver/GettyImages

Основната причина за силните игри на бергамаските е формата на нападателя Дуван Сапата, който е участват в 16 от головете на тима, 15 от тях дойдоха в последните 10 мача в Серия А.

Ако Сапата е човекът за Аталанта, то полякът Кжиштоф Пионтек е новият голям лидер на Милан. Той дойде през зимата за 35 млн. евро, като вече има 4 гола в 4 мача за „росонерите” (общо 19 в Лигата, 23 във всички турнири).

Аталанта няма проблеми с контузени и наказани играчи. Хотебор и Кастание ще действа по двата фланга, а Иличич и Гомес ще играят зад Сапата в схема 3-4-2-1.

Милан - Наполи 0:0

източник: БГНЕС

Аут за Милан са Кристиан Сапата, Матиа Калдара и Джакомо Бонавентура. Пакета, Бакайоко и Кесие ще оперират в средата на терена, докато напред – Сусо, Пионтек и Чауханоглу.

Срещата между Аталанта и Милан е в събота, 16 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Наполи – Торино

Наполи приема тима на Валтер Мадзари. Нищо освен победа няма да задоволи момчетата на Анчелоти.

Дистанцията с лидера Ювентус e 14 точки, но би било опасно за Наполи да спре да вярва и да намали мотивацията.

Торино е колеблив в някои мачове, но тимът остава в горната половина, близо до местата, даващи право на участие в Европа. „Биковете” са в серия от 2 победи, 2 равенства и една загуба в последните си 5 мача.

Фиорентина - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Наполи се раздели официално с Марек Хамшик, който потегли към китайския Дилиан Ифан.

Проблеми за Наполи са Марио Руи, Раул Албиол, Дрийс Мертенс и Симоне Верди, като последните два може и да се появят на терена. В схема 4-4-2 Инсиние и Милик ще играят в предни позиции за Юве.

Мадзари няма проблеми с липсващи играчи. Симоне Дзадза и Никола Нкулу се завръщат след наказания. Аина и Ансалди са по кралата в схема 3-5-2, като в предни позиции ще действат Яго Фалке и Андреа Белоти.

Срещата между Наполи и Торино е в неделя, 17 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между СПАЛ и Фиорентина е в неделя, 17 февруари, от 13:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Дженоа и Лацио е в неделя, 17 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

 Срещата между Интер и Сампдория е в неделя, 17 февруари, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Рома и Болоня е в неделя, 17 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.