Централният защитник на Милан – Симон Кяер, се извини на феновете на „червено-черните“ за позорната загуба от Интер с 1:5 в „Дерби дела Мадонина“. Датчанинът игра 90 минути по стечение на обстоятелствата заради наказанието на Фикайо Томори и контузията на Пиер Калулу.

Опитният бранител е на мнение, че подобни поражение тежат много, но „росонерите“ могат да се съвземат и да продължат да развиват своя млад отбор.

„Резултат като този в дерби наистина ти тежи. Съжалявам за феновете, но Интер бяха по-умни от нас в някои ситуации. Бяхме в мача до третия гол. Това е пътуване, на което сме и трябва да се върнем на работа от утре“, каза Кяер пред DAZN и Sky Sport Italia. „Бяхме в битката до третия гол. Интер не създаде толкова много положения за гол, но вкара два гола и това е играта им".

„Знаехме, че това е стилът на Интер, но се надявахме, че с нашия начин на игра можем да спечелим, играейки в стила на Милан. Те се справиха добре преди всичко с включванията на своите халфове, така че трябва да работим върху това. Основното е, че Милан винаги ще се стреми да играе нашия стил на футбол, дори срещу Интер. Проектът продължава и не трябва да забравяме цялата добра работа, която е свършена досега.”