Капитанът на Милан - Симон Кяер, даде обширно интервю пред TV2 Sport, в което засегна много теми. Датският национал разкри как върви възстановяването му от контузията и си припомни ужасяващия инцидент с Кристиан Ериксен по време на UEFA EURO 2020. Халфът колабира на терена вследствие на сърдечен арест и едва не загуби живота си.

"Милан е клубът, в който се чувствам най-спокойно. Справяме се добре в отбора. Чувствам се много добре, защото имам доверието на треньора и подкрепата на тифозите. Градът е фантастичен и от първите години на моята кариера мечтаех да играя точно в този клуб. Когато бях вече в Палермо, казах на моя агент, че един ден ще играя за Милан. Избраха ме за лидер на млад отбор и върнахме отбора сред първите в Италия, както и в Шампионската лига след толкова години", каза Кяер.

"От първия ми ден в тима аз играя най-добрия футбол в кариерата си. За нещастие завърших годината с тежка контузия на коляното. Това е първа сериозна контузия в кариерата ми и е тежко, но и това е част от футбола. Може би е клише, но е вярно - ще се върна по-силен от периода преди контузията", продължи централният защитник.

"Моментът с Ериксен не може да бъде описан. За него вървят само думи като "ужасно" и "неразбираемо". И дори тези думи не стигат. Нямаше никакви мисли зад моите действия на терена, беше напълно инстинктивно. Направихме всичко възможно да му помогнем. Беше ужасен, ужасен момент. Най-важното за мен сега е, че Кристиан е добре. Победата над Русия беше изкупление и голяма радост за нас и феновете. Този успех не само ни класира за елиминациите на Европейското първенство, но и ни даде нещо като свобода след всичко, което преживяхме. След отпадането от Англия на полуфинала аз бях обзет от умора, емоции и суровото осъзнаване, че всичко е приключило. Дори и днес ме съмнява дузпата, която ни изхвърли от турнира", каза още Симон Кяер.