Звездата на Милан Златан Ибрахимович получи травма на вчерашната тренировка на „росонерите“. В италианския гранд има сериозни притеснения, защото се опасяват от тежка контузия на шведа. Нападателят трябва да премине по-обстоен преглед днес, за да стане ясно колко тежка е контузията му. Според информациите в Италия Ибрахимович може сериозно да е увредил ахилесовото си сухожилие и съществува вероятност да отсъства от терените за дълъг период от време.

В същото време професор Пиер Паоло Мариани, известен спортен лекар, смята, че шведският нападател може да се възстанови напълно от контузията и дори да се върне на обичайното си високо ниво.

„Ако е мотивиран и има волята, ще се възстанови напълно. Не мога да кажа за неща, които не знам. Просто шампион като Ибрахимович определено може да играе отново на нивото, на което сме свикнали да го гледаме. Със сигурност на 38 или 39 години всичко може да зависи от психологическия фактор. Ако той е мотивиран и има волята да се възстанови, нищо не може да му попречи да се върне към стандартното си ниво“, заяви Мариани.