Италианската футболна федерация изтегли жребия за следващото издание на Купата на Италия. Първите три квалификационни кръга все още нямат определена дата, но 1/8 финалите, които са в един мач ще се изиграят на 10, 12, 17 и 19 януари 2023 г. 1/4 финалите пък ще са на 31 януари и 2 февруари, като отново всичко се решава в една среща.

Полуфиналните двубои ще се решат в два дуела, като първите мачове ще са на 4 и 5 април, а реваншите на 25 и 26 април 2023 г. Финалът е планиран за 24 май в Рим на „Олимпико“.

Първите 8 тима в Серия А, а именно: Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома, Фиорентина и Аталанта, ще започнат своето участие, когато останат само 16 тима.

Шампионът на Италия Милан ще се изправи срещу един измежду Лече, Читадела, Бари и Торино, докато градският съперник и настоящ носител на трофея за Купата Интер ще срещне някой измежду Верона(чака съперник за 1/32-финалите), Салернитана или Парма.

Финалистът в турнира Юве, може да се изправи срещу най-новия член на Калчото – Монца. Преди това обаче „бианкоросите“ трябва да се справят с Фрозиноне и вероятно Удинезе.