Футболен клуб Милан направи изненадващо изявление, че доскорошният спортен директор Леонардо се е оттеглил от поста си.

В публикацията на официалния клубен сайт „росонерите” изказаха благодарности към бившия си футболист във връзка с „важния принос относно придвижването на клуба във вярната посока”. Милан също така уточнява, че неговият заместник ще бъде назначен „в подходящия миг”.

49-годишният Леонардо се завърна на ръководен пост в Милан през юли 2018, като минаваше за един от доверените хора на новите собственици от „Елиът Мениджмънт”. Той лично отговаряше за трансферите на Гонсало Игуаин и Матия Калдара от Ювентус. Впоследствие клубът назначи легендата Паоло Малдини като стратегически директор, който да подпомага Леонардо в управлението. Трябва да се отбележи, че пристигането на бразилеца не беше прието добре от феновете, които не мога да простят на южноамериканеца престоя като треньор на градския враг Интер.

„Леонардо се присъедини към Милан в мигове на нужда и няколко седмици преди затварянето на летния трансферен прозорец”, коментира изпълнителният директор Иван Газидис. „При много трудни обстоятелства той вложи сърце и душа в справянето с много сложната обстановка и предаде своите енергия и амбиции на отбора.”

„Аз съм много благодарен на Леонардо за всичко, с което допринесе в нашия велик клуб и му пожелавам успех в бъдещите начинания”.

В Италия предполагат, че съдбата на бразилеца е била прочетена след провала на Милан да се класира за Шампионската лига. Новината за раздялата идва в деня, в който окончателно стана ясно, че и наставникът Дженаро Гатузо си тръгва по собствено желание.