Отборът на Милан надмогна себе си и обърна големия си градски съперник – Интер, за да го победи с 3:2 в пореден мач от кръга в италианската Серия А. Марсело Брозович откри за символичните гости в 21-ата, а осем по-късно Рафаел Леао изравни. Останалите попадения паднаха през втората част, като два бързи гола за четвърт час на Оливие Жиру и Рафаел Леао изведоха Милан до 3:1, а Един Джеко върна едно попадение за "нерадзурите", но те нямаха сили за повече.

8 снимки

Успехът прати актуалния шампион на върха в таблициата от временното класиране в Италия и вече хората на Стефано Пиоли имат 11 точки. Интер, от своя страна, остана на петото място с две поражения и 9 пункта. В следващия кръг Милан ще пътува до Генуа за визита на Сампдория, докато Интер ще приеме Торино.

Първите десетина минути не предложиха нищо интересно откъм качество на играта. За сметка на това още преди тяхното изтичане Тео Ернандес и Дензъл Дъмфрис влязоха в разправия и така бяха санкционирани с по жълт картон. Все пак в 12-ата минута Брозович опита удар, който беше блокиран от Сандро Тонали за корнер. В 16-ата Алесандро Бастони можеше да си вкара автогол, нацелвайки напречната греда, но така или иначе беше отсъдено нарушение на Оливие Жиру срещу защитника. Малко след това Рафаел Леао опита техничен удар, който беше отразен от Самир Ханданович. В 21-вата минута Лаутаро Мартинес пусна прекрасен извеждащ пас към Брозович, който напредна и прати топката покрай Майк Менян за 1:0 в полза на "Змията".

Милан се активизира след допуснатия гол и след пропуски на Калабрия и Жиру - Рафаел Леао съумя да изравни. В 28-ата Сандро Тонало откри своя съотборник в наказателното поле, а португалецът не сгреши, изравнявайки резултата - 1:1.  След като изравни резултата Милан заигра доста добре. Оливие Жиру и Тео Ернандес нанесоха удари към вратата на Ханданович, но за  тяхно съжаление те се оказаха неточни. До края на първото полувреме "росонерите" продължиха да доминират, но не успяваха да стигнат до нещо по-интересно. 

Втората част започна по-добре за домакините. В 49-ата минута Тео Ернандес бе намерен след центриране от фал, но ударът му с глава мина много близо до страничния стълб. В 54' добрата игра на Милан продължи и домакините стигнаха до втори гол. Рафаел Леао бе в основата на головата атака на "росонерите". Португалецът намери по страхотен начин Жиру, който с брилянтен удар в долния десен ъгъл прави резултата 2:1.

6 минунти по-късно обаче Рафаел Леао показа на какво е способен. Младият португалец направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле на "нерадзурите". След това стреля по земя, пласирайки топката право в долния десен ъгъл на Ханданович - 3:1 за Милан. Интер обаче бързо отвърна на удара. В 67-ата резервата Един Джеко получи подаване от Матео Дармиан и с прецизен удар чрез гредата върна едно попадение - 3:2.

В 74-тата минута Джеко реши да го изненада с шут по земя, но вратарят отново беше подготвен и отрази с крак. Така настъпи разбъркване, в което бях блокирани няколко изстрела на Интер. Последва бърза проверка на ВАР за потенциална дузпа в полза на отбора заради игра с ръка, но до наказателен удар не се стигна. Подемът на “нерадзурите” продължи със снаряд на Хакан Чалханоолу от голямо разстояние, който беше избит с чудесна намеса на Менян. В 82-рата минута резервата на "росонерите" Дивок Ориги реши да изпробва мерника си, но не сполучи със своя опит. В 89-ата минута Леао също се отчете с пропуск.

LIVE / MИЛАН - ИНТЕР 3:2

0:1 Марсело Брозович (21)

1:1 Рафаел Леао (29)

2:1 Оливие Жиру (54)

3:1 Рафаел Леао (60)

3:2 Един Джеко (67)

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Месиас, Де Кетеларе, Леао, Жиру

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Дармиан, Мартинес, Корея