Уволненият от Милан по-рано през сезона Винченцо Монтела счита възхода на младия голаджия Патрик Кутроне за своя заслуга. Специалистът, на когото със Севиля му предстоят два 1/4-финални мача срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига, направи коментара си, след като 20-годишният играч получи първа повиквателна за мъжкия национален тим на Италия.

Кутроне и Киеза бяха повикани в състава на Италия

Вярно е, че Монтела бе човекът, който гласува доверие на юношата от самото начало, но пък под ръководството му резултатите на „росонерите” далеч не бяха толкова впечатляващи, колкото в момента, когато начело е клубната икона Дженаро Гатузо.

Тъй като Италия се кани да играе първите си мачове след злополучните баражи за Мондиал 2018 срещу Швеция, Монтела призна, че като всеки друг свой сънародник мечтае един ден да стане селекционер на „скуадра адзура”.

Милан обмисля да награди Кутроне

„За един италиански треньор националният отбор е мечтата”, коментира Монтела. „Би ми харесало един ден да ми се случи. На този етап подобна вероятност обаче изглежда твърде далечна за мен.”

„Кутроне? Щастлив съм от неговата повиквателна, все едно са повикали мен. Чувствам, че поне мъничко той е мое творение.”

„Работих здраво с него, плюс това той изгаря от желание да става по-добър в тренировките. Това ще го отведе далеч. Патрик е бъдещето на националния отбор”, заключи Монтела.