Нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин ще отпадне от сметките на Маурицио Сари за предстоящият полуфинал за Купата на Италия срещу Милан на 12 юни. Аржентинецът напусна по-рано вчерашното занимание на „бианконерите“ и днес стана ясно, че той страда от мускулна травма.

Гонсало Игуаин се превръща в един от многото контузени след подновяването на тренировките в Италия. Според „Гадзето дело Спорт“ травмата на нападателя не е сериозна, но ще го извади от реванша срещу „росонерите“. В първата среща двата отбора не излъчиха победител на „Сан Сиро“ и завършиха при резултат 1:1.

Продължителната почивка предизвика голяма загриженост сред спортните медици, защото това може да доведе до множество контузии. Преди това от травми се оплакаха и нападателя на Милан Златан Ибрахимович и халфа на Лацио Сергей Милинкович-Савич.

Бъдещето на Гонсало Игуаин в Ювентус все още не е сигурно, но според информациите в Торино треньорът Маурицио Сари иска да задържи нападателя. Двамата се познават отлично след съвместната им работа в Наполи и Челси.