Поради великденските празници в Италия всички двубои от 33-ия кръг на Серия А ще се изиграят в събота. На шампиона Ювентус му е нужна само една точка, за да затвори първенството в своя полза. 

Тимът пропусна шанса преди седмица, когато загуби от СПАЛ (1:2), но сега може да триумфира пред своите фенове - при домакинството на Фиорентина (събота, 20 април, от 19:00 часа пряко по MAX Sport 3), да направи разликата между себе си и втория Наполи и математически непреодолима.

Юве иска да спечели титлата в края на много тежката за себе си седмица - отпадането от Аякс от 1/4-финалите на Шампионската лига, носейки радост на тифозите си покрай Великден.

Иначе кръгът стартира с двубоя между Парма и Милан по обед в събота (13:30 часа пряко по MAX Sport 3). Пармалатитевсе още не са си гарантирали окончателно спасението, но са на няколко точки от това. За Милан трите точки са жизненоважни. В битката за място в Шампионската лига догодина са включени цели 5 отбора, разделяни от едва 5 точки.

Каляри на българина Кирил Десподов приема предпоследния Фрозиноне (събота, 16:00 часа пряко по MAX Sport 3). Сардинци са в средата на таблицата, но все още не са преминали "психологическата" спасителна граница от 40 точки. В момента са с 37 пункта, но добрите им игри в последните седмици - три успеха в последните пет кръга, би трябвало да ги направи по-спокойни в оставащите мачове.

Фрозиноне все още има математически шанс да се спаси. Новакът е с 8 точки дефицит спрямо 17-ия Болоня 6 кръга преди края. Добрата новина е, че тимът нареди два успеха в последните си три кръга и може да мечтае в последните двубои от шампионата. 

Дерби по оста Милано - Рим затваря съботния ден. Интерприема Рома на "Джузепе Меаца" (21:30 часа пряко по MAX Sport 3).. И двата тима имат шансове да постигат по-предно класиране от това, на което са сега. Интер е на 7 точки от Наполи, а лекотата, с която неполитанците грешат от началото на календарната година, изведнъж може да направи "нерадзурите" претендент за 2-ата позиция.

Рома е на точка зад 4-ия Милан, но непостоянните игри както на "росонерите", така и на "вълците" прави непредвидимо всяко разместване в тази зона от таблицата.

Кръгът се затваря в понеделник на "Сан Паоло", където Наполи и Аталанта излизат един срещу друг в един от много възловите за Топ 4 двубои. Срещата е от 20:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.