Вчерашното изявление на собственика на Милан – Йонхон Ли, което имаше за цел да разсее притесненията относно финансовото му състояние, е имало само частичен ефект върху Италианската футболна централа. Там все още изпитват известна тревога за бъдещето на „росонерите”.

Китайският бизнесмен се видя принуден да пуска официално съобщение, с което да опровергае нароилите се информации, че една от фирмите му е пред фалит. Въпреки уверенията, комисионерът Роберто Фабричини – който ръководи местния футбол до назначаването на редовен президент – беше предпазлив в коментарите си.

Босът на Милан: Финансите ми са в ред

„Нужни са специално внимание, грижа и внимание по този случай”, каза той пред RMC Sport. „Все още имам вяра в Милан като клуб, като се има предвид какво наследство са за италианския спорт. Считам, че ако има някакъв голям проблем, той ще бъде разрешен с тяхно участие и това на Лега Серия А.”

„Това е притеснение, което трябва да имаме предвид, но трябва и да го разберем. Изявление като вчерашното ни кара да бъдем по-спокойни, но не съвсем.”

„Среща? Ще се върна в Рим в събота и ще видя дали ще мога да говоря с Марко Фасоне (изпълнителният директор на Милан – б.р.), за да обсъдим ситуацията и дали ние и феновете можем да получим още уверения”, допълни Фабричини.