Крилото на Милан Самуел Кастийехо смята, че трябва да получава повече шансове за изява, отколкото  му се удава напоследък.

В събота „росонерите” се стягат за тежък шампионатен мач – в Серия А им предстои гостуване на силно играещия пред собствена публика Сампдория. През настоящата кампания 24-годишният Кастийехо има 23 мача в калчото с 3 гола и 2 асистенции, ала в последно време изгуби битката за титулярно място. Силното представяне на новото попълнение Лукас Пакета превърна бившия играч на Виляреал в резерва.

В последните 9 двубоя на Милан в Серия А Кастийехо беше титуляр едва в два случая. В пет от тях той се появи като смяна, а при 0:0 срещу Наполи и успеха 3:0 над Каляри остана изгледа срещите от пейката, без да влезе в игра.

В градското дерби срещу Интер, което се игра точно преди паузата за националните отбори, Кастийехо замени Пакета на полувремето, но не успя да помогне за избягването на загубата с 2:3. „Първото полувреме на този мач не се разви много добре. През второто Милан игра силно с желание за победа, но мачът не завърши по начина, по който искахме”, каза испанецът.

„Сега сме готови да се изправим срещу Сампдория. Би ми харесало да играя повече, което важи за всеки друг футболист, но ситуацията е нормална.”

„Националния отбор на Испания? Точно в този момент да попадна в него е много трудно, защото има толкова много добри футболисти. Това обаче си остава цел пред мен за в бъдеще”, добави Кастийехо.