Марко Джампаоло потвърди, че Андреа Конти ще играе срещу Интер. Както е известно, Дерби дела Мадонина е идната събота, а наставникът на „росонерите” иска от своите футболисти да се забавляват в дербито.

Конти бе резерва на Давиде Калабрия на десния бек, след като лекува почти две години травма, но Джампаоло призна, че бившият защитник на Аталанта е готов да помогне на своите футболисти в мача на „Сан Сиро”.

„Дербито си има свой собствен климат. Климат, който те кара да работиш на максимум. Чувството се усеща предварително дори, както и след края на мача. Това е много важен мач за историята. Преживях това нещо в Генуа и знам какво значи това за феновете”, коментира Джампаоло на пресконференция.

„Предизвикателството пред нас е голямо, но така ще е през целия сезон. Не знам как Интер ще играе в мача. Имам увереност в нашите качества и знам как ще играем. Конти ще играе, а това е голям шанс за него. Тренирах 23-ма играчи и това ме прави щастлив”, продължи той.

Бившият треньор на Сампдория подчерта необходимостта от „хладък разум” в мача и че проблемът с Лукас Пакета е бил излишно надут. „Не ме интересуват споровете, а фокусът на играчите ми. Иска ми се футболистите да са спокойно и да знаят как да се забавляват. Нямаше конфронтация или острова между мен и Пакета”, завърши Джампаоло.