Настоящият собственик на Милан Йонхон Ли може да загуби настоящата си позиция, пишат медиите в Италия. Според тях в момента е налице оферта за мажоритарния дял акции в клуба.

Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне беше в Лондон вчера за среща с потенциални нови инвеститори, докато клубът очаква окончателното решение на УЕФА за това какви наказания ще изтърпи във връзка с нарушаването на Финансовия феърплей.

„Кориера дела Сера” твърди с особен оптимизъм, че на хоризонта има силна фигура, която е готова да инвестира масирано в клуба, дори да се превърне в мажоритарен собственик. Потенциалният нов член на директорския борд желае да научи повече подробности за всеки един аспект от функционирането на клуба, затова и съветникът Хан Ли и рекламния шеф Лоренцо Джорджети прави компания на Фасоне в английската столица.

„Кориере” твърди убедено, че всъщност потенциалните инвеститори са два на брой – и двамата американски – а тяхната инвестиция би могла да се използва при обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана, ако Милан бъде изваден от евротурнирите.

Още по темата:

Водеща италианска медия попита: Кой всъщност притежава Милан?

Отчаян ход от поставения на колене собственик на Милан