Треньорът на Лацио Симоне Индзаги начерта големите проблеми, които имаше по окомлектоване на състава и липсата на късмет при поражението от Милан с 0:3 на „Олимпико“. В момента разликата с лидера Ювентус е седем точки и мечтите за Скудетото започват да се изпаряват.

Gulliver/Getty Images
19 снимки

„Поражението от Милан ни тежи, но знаехме, че имаме обективни затруднения. Нямахме много късмет, тъй като допуснахме гол след рикошет, а след това и от дузпа, която Томас Стракоша почит спаси“, каза Индзаги пред DAZN.

“Имахме два шанса да се върнем в мач. За съжаление не мога да правя ротации по отбора в момента, така че да играем четири мача за по-малко от две седмици става много трудно. Трябва да гледаме напред и да се подготвим за следващия мач. Знаем пътуването, което сме предприели и нямаме намерение да го прекъсваме. Вероятно ще загубим Кореа заради контузи за следващия двубой. Трябва да се опитаме да направим някои ротации, защото момчетата вече са много уморени. Кореа се бори с контузията си от няколко седмици. Ако Имобиле и Кайседо можеха да играят срещу Милан, той нямаше да вземе участие. Лукас Лейва се появи в игра след само 25 минути тренировка. Решението да го пуснем взехме сутринта преди мача след фитнес тест. Милинкович-Савич също ми каза, че не се чувства добре. При тези обстоятелства беше трудно да играем срещу Милан. Дори мислехме, че можем да се върнем в мача, ако резултатът беше 1:2“, каза италианецът.