Нападателят на Милан Гонсало Игуаин настоя, че не е обиждал никого снощи по време на двубоя срещу Ювентус, загубен с 0:2, в който той получи червен картон.

Ел Пипита пострада заради гневната си реакция спрямо съдията, който в 83-ата минута го санкционира с жълт картон за нарушение срещу съперник. Аржентинският футболист, изпуснал дузпа по-рано в мача, съвсем не беше съгласен с Паоло Мацолени и започна яростно да протестира. Това му заслужи второ официално предупреждение и така Милан довърши срещата с 10 души. „По мое мнение аз бях фаулираният в тази ситуация”, сподели Игуаин пред клубната телевизия на „росонерите”.

„Бях санкциониран, а реферът знае много добре какво му казах. Не съм обиждал никого. Извинявам се на клуба, на феновете, на треньора и на съотборниците си, защото такива неща трябва да се избягват.”

„Ние сме хора и имаме емоции, мачът не се развиваше добре за нас и завърши в същия дух. Моето наказание? Реферът много добре знае какво му казах. Не съм изричал нищо обидно”, допълни таранът.