Фиорентина шокира Милан и го надви като гост с 1:0 в мач от 17-ия кръг на италианската Серия А. По този начин миланският гранд влезе в предколедна серия от три поредни срещи без да познава вкуса на успеха, докато Ла Виола продължи със солидното представяне в последно време. Гол на Федерико Киеза в средата на второто полувреме раздели двата отбора, а бъдещето пред наставника на Милан Дженаро Гатузо не изглежда положително за самия него. В идния кръг Милан гостува на Фрозиноне, докато Фиорентина приема Парма.

Милан стартира по-агресивно на „Сан Сиро” а най-чистото положение в първите 20 минути бе пред Хакан Чаалханоглу. Турският полузащитник на „росонерите” опита надваж да изненада Ла Виола преди това, но ударът му в 18-ата минута премина много близо край левия страничен стълб на Фиорентина.

В 29-ата минута Кристиано Бираги докосна топката с ръка в наказателното си поле, ала реферът не взе тежкото решение да отсъди дузпа. Секунди по-късно Албан Лафонт обра овациите на трибуните, след като блокира диагонален изстрел на Рикардо Родригес, а топката отиде в корнер. В самия край на първата част пък Чаалханоглу стреля в средата на вратата, но топката бе отклонена в сетния миг от Пецела.

Четвърт час след старта на втората част Гонсало Игуаин бе най-близо до това да открие резултата, но Лафонт направи феноменално спасяване, за да запази вратата на тима от Флоренция „суха”.

В 73-ата минута пък желаният от половин Европа – Федерико Киеза, попари тифозите на Милан. Халфът напредна отдясно навътре и с мощен шут по диагонала прати топката в левия ъгъл на Джанлуиджи Донарума. Милан опита да стигне до равенството до края на срещата, ала промените, които Дженаро Гатузо направи не бяха точните, а до опасен изстрел не се стигна. По този начин Фиорентина се изкачи до седмото място и вече е с 25 точки в Серия А. Милан е пети с две точки повече от опонента си, ала бъдещето пред Дженаро Гатузо не изглежда особено добре за него.