Американският хедж фонд „Елиът Мениджмънт” е бил пределно ясен в исканията си към собственика на Милан Йонхон Ли – ако до началото на следващата седмица китаецът не инвестира 10 милиона евро в клуба, кредиторът ще поеме контрол върху клуба.

Според „Скай Италия” Ли в момента търпи натиск от борда на директорите при „росонерите”, а позициите му в клуба са разклатени заради отказа на УЕФА да сключи компромисно споразумение във връзка с нарушаването на Финансовия феърплей.

Като част от сделката по придобиването на Милан, Йонхон Ли има ангажимент да увеличи основния капитан на клуба с 40 милиона евро до края на юни. Ако това не се случи, то отборът автоматично минава под контрола на „Елиът Мениджмънт”.  Според „Скай Италия” при положение, че се стигне дотам, това би означавало, че Ли ще загуби и членството си в борда на директорите.

По принцип американците нямат мераци да управляват Милан. Тяхната основна цел ще бъде да балансират финансите и да направят клуба по-солиден в икономически план, с което да бъдат привлечени потенциални купувачи.

Естествено, остава си и вариантът от „Елиът” да задържат Милан, тъй като Гордън Сингър – синът на основателя Пол Сингър – е голям футболен фен.

Брутален разкол в Милан заради оферта от Дубай

Милиардер потрива ръце нещастие да сполети Милан

Тотална разпродажба на звезди в Милан