В Германия продължават да твърдят, че Ралф Рангник ще поеме Милан това лято. Според известният журналист на „Билд“ Кристиан Фолк, немският специалист вече изучава италиански език и се е съгласил с основните условия, за да поеме „росонерите“.

„Разговорите бяха прекъснати по време на пандемията от коронавирус. Но преди това контактите с Милан бяха интензивни и наскоро отново те се възобновиха. Рангник познава Иван Газидис от дълго време, така че техните дискусии са много откровени. Според моята информация, германският треньор вече се е свързал с други хора в клуба, за да обсъди идеите си. Според мен през следващите няколко седмици ще бъде постигната сделка“, заяви Фолк пред MilanNews.it.

“Рангник иска да има огромно влияние в клуба. Това обяснява реакцията на Паоло Малдини, след като знае, че правомощията му ще бъдат ограничени. Германецът не иска да води тренировките и да решава състава, а да взима важни решения за трансферите и най-вече за скаутското звено. Той е добре запознат и с медицинският сектор. Той иска да работи с хора, които са верни на него и неговата философия. Това ме навежда на мисълта, че Рангник ще си доведе собствен екип в Милано“, добави още журналистът.