Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис заяви, че Стефано Пиоли ще остане начело на Милан поне до юни 2022 годи и сподели, че италианският специалист е бил избор №1 за „росонерите“.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

Вчера бе потвърдено, че Пиоли ще продължи да работи на „Сан Сиро“, а Ралф Рангник няма да пристигне в Милано.

„Какво вече казахме няколко пъти, Стефано Пиоли винаги е бил нашият избор, за да реализира визията на конкурентноспособен и модерен Милан“, заяви Газидис пред ANSA.

“Разбира се, че като изпълнителен директор на клуба имам задължението да оценявам всички възможни варианти за доброто на Милан, но имам отлични отношения със Стефано и винаги съм го считал за изключителен професионалист, истински лидер и следователно нашият кандидат за треньор на Милан“, добави още той.

Но Иван Газидис потвърди, че е имал разговори и с други кандидати.

„В миналото бях във връзка с други възможни кандидати, но мисля, че имаше твърде много спекулации по медиите. Никога не сме подписвали споразумение или предварителен договор с други треньори, освен със Стефано Пиоли. Отричам, че клубът има икономически задължения към други страни. Повтарям, никога не е подписван предварителен контракт с друг възможен кандидат. Пиоли е първият ми избор за треньор и съм щастлив, че сме му осигурили възможност да работи по проекта си. Сега трябва да се съсредоточим върху приключването на сезона по положителен начин. След това ще трябва да се подготвим за новата кампания по най-добрият начин за това ограничено време“, каза изпълнителният директор на Милан.