Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис даде интервю, в което говори за случващото се в клуба и дали има раздор между него и спортно-техническият щаб на „росонерите“ в лицето на Паоло Малдини и Звонимир Бобан. Силният човек на „Сан Сиро“ говори пред Гадзета дело Спорт и за бъдещите планове на хеджфондът „Елиът“ в клуба.

„В Милан няма два лагера. Не е вярно това. Има само един Милан, с ясен план върху, който работят всички в клуба. Нека не бъркаме спорът с конфронтация. Ако мисълта на един човек бе достатъчна на клуба, нямаше да има нужда от други хора“, заяви Газидис.

Изпълнителният директор на „росонерите“ говори и за слуховете за Ралф Рангник:

„Не съм говорил за други хора, но мога да кажа, че Пиоли върши отлична работа. Той има договор за още една година и не мислим за други треньори в момента“, добави още той.

Иван Газидис сподели, че Милан има нужда от нов стадион:

„Уважавам митичната история на „Сан Сиро“, но е необходимо ново по-сигурно съоражение“, каза изпълнителният директор на Милан.

„Искам талантите ни от школата да се превърнат в топ играчи. Да направим микс от млади и опитни футболисти. Подобно на Ибрахимович, който имаше изключително въздействие, когато дойде. Това е много добре от гледна точка на лидерите в отбора“, заяви Газидис.

Той говори и за плановете на „Елиът“ в клуба:

„Милан не е финансова инвестиция, а всички знаем каква социална стойност има клуба. Милан принадлежи на футболистите“, заяви изпълнителният директор.

„Знам много добре историята на Милан. Искаме да върнем клуба на мястото, където трябва да бъде, но без да рискуваме други финансови кризи. Ще вървим стъпка по стъпка, за да спазваме и финансовия феърплей. Екип, структура, приходи и инвестици трябва да растат заедно“, заяви Газидис.

Изпълнителният директор се изказа ласкаво и за тифозите на Милан:

„Те са изключителни и не са глупави. Знаят какво правим и къде искаме да отидем. Необходими са ни работа, умения и малко търпение“, каза Газидис.