Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо призна, че през следващия сезон ще изисква повече както от себе си, така и от своите футболисти. Бившият футболист на „росонерите“ пое тима в края на ноември миналата година, заменяйки на поста Винченцо Монтела. Начело на миланския град, Гатузо изведе тима до шестата позиция в Серия А, спечелвайки право на участие в турнира Лига Европа.

Това бе много тежък сезон за нас. През тези шест месеца, откакто съм тук, видях и добри и лоши неща. Радващото е, че основите са налице. Трябва обаче да свършим доста работа преди старта на кампанията, да подсилим състава, както и да преорганизираме всичко, което правим. Това важи за всички. Не е достатъчно просто да се представяме добре“, заяви Гатузо.

Трябва да вдигнем летвата още от първата ни тренировка, а за да го постигнем се нуждаем от огромно желание, както и амбиция да постигнем нещо повече. Ще очаквам повече както от себе си, така и от всеки, който работи с мен, тъй като през изминалия сезон допуснахме грешки“, допълни още наставникът. /БГНЕС