Наставникът на Милан Дженаро Гатузо не скри, че е разочарован от поражението с 2:3 от Интер в нажеженото градско дерби. Бившият италиански национал заяви, че поражението от заклетия местен враг винаги боли повече.

„През първото полувреме постоянно ни пресираха и ние не бяхме в състояние да играем. През второто променихме някои неща. Имахме трудности с техните набези между линиите,  а Интер систематично успяваше да ни подмине с четирима-петима играчи”, заяви Гатузо.

„Често пъти ме критикуват, че играем твърде дефанзивно, но трябва да вземете под внимание характеристиките на играчите, с които разполагам. Мисля си, че след 0:2 всеки друг отбор би се сринал. Интер комбинира качество с физическа мощ, затова съм доволен от представянето ни. След като през първото полувреме не играхме така, както искахме, заслугата е на Интер.”

„Създадохме положения. Бяхме много близо до изравняването в края. В същото време допуснахме прекалено много отворени пространства и направихме грешки.”

В същото време Гатузо обърна специално внимание на инцидента при смяната на Франк Кесие, който влезе в разпра със своя съотборник Лукас Билия.

„Поражението, от което ме боли най-много, е Кесие и да гледам какво се случваше на скамейката ни. Това е нещо, което не приемам според начина, по който виждам футбола, отбора и колективната етика. Трябва да има респект за всички в съблекалнята, затова случилото се е неприемливо. Аз съм треньорът, моя е грижата за дисциплината и играчите са наясно колко много държа на това.”

„Можете да критикувате моята тактика, но аз изградих кариерата си върху ценности като респект, групова етика, защитаване на клубните цветове, уважение за съотборниците, които не са играли с месеци наред. Това е моят свят и затова считам този мач за двойно поражение. В следващите дни ще взема съответните мерки”, закани се Гатузо.