Наставникът Дженаро Гатузо ще получи предложение за нов договор от собствениците на Милан „Елиът Мениджмънт”, ако постигне голямата цел – класиране за Шампионската лига. Това гласи новината на „Кориере дела сера”.

До този момент повечето слухове от Апенините навеждаха по-скоро към треньорска раздяла, защото в даден момент от сезона „росонерите” изглеждаха твърде много изостанали от топ 4. В момента тимът е именно 4-и с 45 точки, изоставайки на една зад третия Интер и изпреварвайки с 1 петия Рома.

В немалка степен трансформацията на Милан се дължи на януарските покупки Кжищоф Пионтек и Лукас Пакета, които оказаха моментален положителен ефект. В момента и отборът, и Гатузо са на гребена на вълната, а подкрепата на феновете е фактор, който не бива да се пренебрегва.

Гатузо и без друго се намира в никак нелоша позиция, тъй като настоящото му споразумение е до 2021 година. „Кориере дела сера” не изключва вероятността за удължаване, стига треньорът да постигне лелеяното завръщане в Шампионската лига.

Тимът също така остава в битката и за Купата на Италия, където ще играе два полуфинална мача срещу Лацио (първият от които е във вторник).

Милан не е играл в Шампионската лига от 2014 година насам, когато беше елиминиран в 1/8-финал от Атлетико Мадрид с общ резултат 1:5.