Наставникът на Милан Дженаро Гатузо потвърди, че ръководеният от него отбор се намира в криза. Изказването дойде минути след поражението на „росонерите” с 0:1 от Фиорентина на „Сан Сиро”. По този начин миланският гранд пропусна да се разпише в трети пореден мач. Кампанията на отбора пък е повече от противоречива, след като изхвърча по нелеп начин от Лига Европа, след което последваха две нулеви ремита с Торино и Болоня преди да дойде поражението от „виолетовите”.

„Намираме се в труден период, а днес тази трудност бе увеличена с оглед травмите, които има при нас. Статистиката показва, че сме в криза. През последните три седмици се опитахме да създадем проблеми на противниците си. Справедливо е да признаем, че не сме съвсем спокойно и е нужно да се успокоим, а не да търсим изкупителни жертви”, сподели пред репортери наставникът на Милан.

„Отборът ми днес опита всичко, за да победи, но загуби, след като се огънахме пред натиска на Фиорентина”, продължи той.

Постът на Дженаро Гатузо в Милано е под голяма въпросителна, като спекулациите сочат, че Арсен Венгер е в готовност да поеме италианския гранд.

„Истина е, че ни липсват играчи, които могат да направят разликата в последната третина. Не искам да виня Гонсало Игуаин, че не вкарва, тъй като това е с оглед цялостното представяне на отбора. Последните резултати доказват, че не се движим правилно и се спускаме надолу в класирането. Ако удряме обаче само по масата или си бием главите в стената, няма да променим нищо. Не мога да преоткрия отбора. Намираме се в тежък миг, но всички сме заедно на борда и трябва заедно да се оправим”, довери още Гатузо.

Франк Кесие и Тиемуе Бакайоко бяха наказани за домакинството на Фиорентина, докато Андреа Бертолачи, Джакомо Бонавентура, Фабио Борини и Лукас Бигля са с травми.

„Можехме да се представим много по-добре и го знаем”.

На въпрос какво мисли за сделка при размяна между Гонсало Игуаин и акостиране в Милано на нападателя на Челси Алваро Мората. „Това е въпрос, който е към шефовете на клуба. Пипита не се намира в най-добрата си форма, но не е по-зле от тази на отбора. Колкото повече обаче е на Миланело, толкова повече той се превръща в основен играч за нас. Неговият потенциал е огромен. Няма нападател, който да е щастлив, когато не вкарва, но целият отбор има проблем, а Игуаин е част от състава. Но не ме карайте да говоря за трансфери, след като сме паднали, тъй като ще ме поставите в трудна ситуация”, завърши Дженаро Гатузо.