Наставникът на Милан Дженаро Гатузо заяви, че отборът е изстрадал заслужен успех в двубоя срещу Удинезе от 11-ия кръг на Серия А.

"Росонерите" взеха мъчителна победа с 1:0 на "Фриули" с попадение на Алесио Романьоли в 96-ата минута на срещата

"Изстрадахме тази победа. Имахме много контузени, но мисля, че заслужихме успеха", сподели Рино пред "Sky Sport Italia".

"Удинезе е много добре подготвен психически, агресивен и опасен отбор. Мисля, че обаче се представихме добре. Хареса ми характера, който проявихме. Сега се надявам Игуаин, Калабрия, Чауханоглу и Бонавентура да се върнат скоро. Игуаин усети болка в гърба. Той е претърпял операция в тази част преди 7-8 години. Но не изглежда да е нещо сериозно. Надявам се да не е сериозно", добави той.
 
След драматичния гол в добавеното време Гатузо бе изгонен от скамейката, след като лайнсменът отмени гола, но проверка с ВАР го зачетен и потвърди, че е нямало засада при паса към Романьоли.

"Аз просто отидох до лайнсмена, който си беше вдигнал флага. Напуснах своята треньорска зона и това, че бях изгонен, е справедливо", каза още Гатузо.

"Трябва да продължаваме напред. Преди не бяхме безполезни, а сега не сме най-добрият отбор в света. Трябва да се борим още, да събираме точки, където можем. Победите ни позволяват на не чувстваме тежка топката - все едно, че е 100 кг, и нашите рамене не са притиснати от напрежението. Сега трябва да започнем да се готвим за мача с Бетис. 

Днес защитата ни се движеше много добре, но Бакайоко и Кесие също носеха сигурност. Когато те се качваха високо, не оставаше празно място зад тях", сподели бившият футболист.

"Когато видях Сусо преди година, си мислех, че е невъзможно да го поставя в по-централна роля. Днес обаче той игра 20-25 минути като човек зад нападателя, докато Кастийехо игра по фланга. Продължаваме да работим здраво и да търсим нашите възможности", заключи Гатузо.

Драма, присъща за Дявола остави Милан четвърти (видео)