Наставникът на Милан Дженаро Гатузо даде брифинг преди мача с Фрозиноне в Серия А за неговия тим, споделяйки, че ако „росонерите” завършат пети в класирането, то няма да е провал. Същевременно Рино отдаде чест към напускащите италианския футбол Масимилиано Алегри и Даниеле Де Роси.

„Остават ни само два мача и играем за нашите си цели”, започна той.

„Числата около Алегри говорят сами по себе си, трофеите, които спечели са исторически. Отношенията ми с него? Микс от прегръдки, сражения и смях. Той заслужава най-доброто, а утре играчите му и феновете ще му отдадат заслуженото”, продължи Гатузо.

„Все пак трябва да мислим за себе си и нашата чест. Ювентус показва всеки мач на терена какъв характер трябва да имаш и показваш”, коментира Рино Гатузо.

„Нещото, което обичах най-много през годините в Даниеле Де Роси, освен техническите и тактическите му качества, бяха човешките такива. Винаги, когато правеше грешка идваше при теб и ти се извиняваше в лицето. Той има качествата да е треньор. И на него му пожелавам попътен вятър. Рома веднага ще усети липсата в съблекалнята си”, акцентира още той.

„Има време да говорим с ръководството за моето бъдеще. Не мисля за оставащото време, а мисля как да извадим най-доброто от отбора. Не ме ядосвайте, тъй като вие журналистите сте хората, които пишете за мой проблем с Леонардо. Всички вие сте въвлечени, а в човешки аспект аз имам голям респект към него”, допълни още Гатузо.

„Проблемът е, че Милан няма играч с 10 асистенции в лигата от 10 години насам. Нормално е да има спадове и върхове”, завърши Дженаро Гатузо.