Наставникът на Милан Дженаро Гатузо призна, че е очаквал много повече от своите момчета при 1:1 срещу Парма в 33-ия кръг на Серия А. Резултатът сериозно застрашава класирането на „росонерите” в топ 4.

Саму Кастийехо откри резултата след изстрел с глава, но късно попадение на Бруно Алвеш от пряк свободен удар нанесе жесток удар по амбициите на гранда от „Сан Сиро”. „През първото полувреме се влачехме, а Парма уплътняваше пространствата и не се представихме особено силно”, заяви Гатузо.

„Имахме късмет да поведем в резултата, а Парма се възползва от онзи пряк свободен удар в максимална степен. Те заслужиха своята точка. Парма има специфични характеристики, защитава се с петима души, но също така демонстрираха повече целеустременост от нас на моменти.”

„Бяхме наивни, например как им дадохме онзи пряк свободен удар. Може би все още не съм достатъчно добър треньор, щом не мога да накарам играчите да разберат важността на тези дребни наглед детайли.”

„Обективен съм и казвам нещата такива, каквито са. Очаквах да дойдем тук и да постигнем повече, макар и да знаех колко трудности може да ни създаде Парма”, допълни Гатузо.