Наставникът на Милан Дженаро Гатузо беше много разочарован от загубата на своя тим с 2:3 при гостуването срещу Наполи от втория кръг на Серия А. Двубоят се явяваше първи за „росонерите” през сезон 2018/2019, след като срещата им от първи кръг бе отложена заради трагедията със сриналия се в Генуа мост.

Грандът от Милано успя да поведе с 2:0 в резултата малко след почивката, но в рамките само на 30 минути предвождания от Карло Анчелоти Наполи стигна до пълен обрат. Пьотр Желински вкара два красиви гола, за да възстанови равенството, а резервата Дрийс Мертенс донесе втората поредна победа (и втори пореден пълен обрат след 2:1 над Лацио) за „везувиани”.

„Най-голямото ми съжаление е, че след техния гол за 1:2 нашият тим просто изчезна на терена”, заяви Гатузо.

„Всеки започна да интерпретира мача по собствен начин и се загубихме. Трябва да намерим начин да подобрим този аспект на тима. Силно съм разочарован от липсата на реакция, която демонстрирахме.”

„Поемам пълната вина, защото ако отборът се е страхувал, то това е по вина на треньора. Просто изключихме след първата грешка, а подобно нещо гледахме много пъти през миналия сезон.”

За да стартира обрата си, Наполи се възползва от грешка на Лукас Билия в собствената половина. Гатузо обаче видя ситуацията по различен начин. „Грешката тук е на Матео Мусакио (централния защитник – б.р.), той няма право да подава по такъв начин. Не желая обаче да говоря за индивидуалните грешки. Доминирахме в рамките на 55 минути, но при първото ни разсейване просто се сринахме и позволихме на Наполи да се върне в мача.”

„След първия гол на противника, вече не играехме като отбор. Боли ме, че играхме толкова добре на „Сан Паоло”, а си тръгваме с празни ръце. Сега ще ближем рани и ще вървим напред”, допълни Гатузо.