Наставникът на Милан Дженаро Гатузо пое цялата отговорност след нулевото равенство при гостуването на неговия тим на Фрозиноне. Рино Гатузо отказа да коментира своето бъдеще, споделяйки, че неговото бъдеще зависи от резултатите, които отборът му постига. Преди мача с Фрозиноне се появиха информации, че при оставащите две срещи до края на 2018-а година, Гатузо е длъжен да спечели максималните шест точки, за да запази поста си.

Освен нулевото равенство в сряда, Милан прие още един горчив хап. „Росонерите” са без гол в пет поредни мача, както и успех във всички надпревари. Антирекордът им за голове пък е изравнен от 1984-а година.

„Играхме зле през първото полувреме днес. С Фиорентина създавахме положения и стояхме добре, но днес сдадохме първата част на Фрозиноне. Не можеш да играеш в толкова важен мач, както ние играхме днес, подарявайки едното полувреме на опонента”, сподели Гатузо веднага след края на мача.

„За да постигнем целта си и да сме в Топ 4, то не можем да играем така. Не се намираме в добър период, а резултатите не идват. Не приемам представяне, като днешното ни. Притеснявам се за състоянието на отбора, а не за позицията ми. Съден съм за резултатите и трябва да гледам напред. Аз съм капитанът на корбата, така че поемам цялата отговорност. Важно е за мен да разбера как да накарам играчите да покажат най-доброто от себе си, защото сега сме далеч от това”, добави Гатузо.

„Няма фантазия и изглеждат нерви. Нужно е да променим тези неща”, завърши Дженаро Гатузо.

Гатузо на дузпата, Милан си припомни 1984-а