Треньорът на Милан Дженаро Гатузо посъветва своите играчи да си потърсят „каските” за предстоящия възлов мач срещу един от преките конкуренти за топ 4 в Серия А – Аталанта.

В събота от 21,30 часа „росонерите” играят навън срещу представящия се много силно напоследък тим на Джан Пиеро Гасперини. В класирането четвъртият Милан има само една точка аванс пред „бергамаските”, които са един от трите тима (наред с Рома и Лацио) с по 38 пункта.

„За утрешния мач ще имаме нужда от каски”, заяви Гатузо в типичен стил. „Аталанта играе много физически футбол, но също така и много техничен. Ще имаме нужда от едно страхотно представяне.”

„Имаме собствените си идеи, а те – техните. Трябва да се подготвим, да играем много добре технически и да не спираме.”

„Аталанта има тенденция да нахлува често в наказателното поле, така че трябва да внимаваме и в двете фази на играта. Утре се изправяме срещу отбор, който играе чисто нов футбол, с който е трудно да се справиш. Те те подлагат под страхотно напрежение. Без съмнение са отбор, който е единствен по рода си.”

„Аталанта може да ни създаде неприятности, затова очаквам и ние да сторим същото. Топката няма да се спре през тези 90-95 минути”, допълни Гатузо.