Треньорът на Милан Дженаро Гатузо трябва задължително да спечели шампионатните двубои срещу СПАЛ и Фрозиноне, за да запази поста си. Наставникът не само трябва да вземе 6 точки до края на календарната година, но също така шефовете са поставили за цел играта на отбора да отбележи подобрение. В противен случай клубната легенда се прощава с поста си, докато Арсен Венгер търпеливо чака.

В събота „росонерите” се подхлъзнаха сериозно и изпаднаха от топ 4 на временното класиране след загуба 0:1 у дома срещу Фиорентина. За трети пореден мач момчетата на Гатузо не успяха да отбележат гол в Серия А, като преди това направиха нулеви ремита с Торино и Болоня.

Няколко различни източници съобщиха, че Гатузо е задължен да спечели срещу СПАЛ и Фрозиноне, които са на дъното в таблицата. Първият мач е на 26 декември, а вторият – на 29-и. Необходимо е Милан да вземе по категоричен начин въпросните двубои, иначе бившият италиански национал ще стане безработен.

Горещият фаворит за треньорското кресло в Милан е Арсен Венгер, който през май тази година сложи край на 22-годишното си властване в Арсенал. Оттогава той е без работа, ако не се броят множеството му участия пред камера като футболен анализатор.